Paweł Ochman Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału.

Zapowiadamy premierę książki z najpyszniejszymi przepisami na desery bez jajek i nabiału. 11 października ukaże się książka Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. W bogato ilustrowanym, obszernym tomie znajdziemy wypieki i desery mistrza słodkości.


Paweł Ochman jest weganinem od 26 lat, prowadzi popularny blog Weganon.pl.  Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy. Teraz w nowej roślinnej odsłonie wraca z Weganonem do słodkości z dzieciństwa, smaków kuchni naszych mam i babć. Do niezapomnianego zapachu kruchych babeczek z kremem budyniowym, pischingerów i szyszek. Odkrywa tajemnice robienia tart i prostych śniadań, świątecznych ciast oraz deserów z różnych stron świata.

Paweł Ochman w 100 nowych przepisach, których nie znajdziesz na blogu, podpowiada: czym zastąpić nabiał i jajka, jak łatwo połączyć podstawowe składniki, co zrobić, by było szybko, zdrowo i pysznie?

Paweł Ochman – weganin, autor bloga Weganon, naukowiec. Jak mawiają jego przyjaciele: „Rano miesza w probówkach, wieczorem w garach”. Potrafi skutecznie przekonać do kuchni roślinnej nawet najbardziej zaniepokojonych rodziców, których dzieci zdecydowały się na kuchnię wegańską. Prowadzi warsztaty kulinarne na terenie całej Polski.

oprac. D.O.