Towarzyszyć nam będzie niepowtarzalny klimat i największe przeboje lat ’80 ubiegłego wieku , więc zachęcamy do przygotowania ogromnych fryzur i błyszczących strojów. Na ten wyjątkowy wieczór przygotowaliśmy się nie tylko muzycznie , towarzyszyć nam oczywiście będą nielimitowane ilości piwa i wyjątkowe specjały przygotowane przez naszego Szefa kuchni.
Na stołach zagoszczą:
Zupa:
- Aromatyczny bulion z palonych warzyw z dodatkami do wyboru: makaronem udon, marynowanymi pieczarkami, sezonowymi warzywami, szarpaną wieprzowiną, szczypiorkiem i sezamem.
Dania główne:
- Długo pieczone, delikatne policzki wieprzowe w piwnym demiglace w towarzystwie suszonych śliwek i świeżych pieczarek.
- Autorskie krokiety słodowe wypełnione farszem z buraków ćwikłowych, soczewicą i orientalnymi przyprawami w wyjątkowej panierce preclowej, podane z sosem ranczerskim.
Dodatki do dań głównych:
- Aksamitne puree ziemniaczane ze szczypiorkiem.
- Zasmażana kapusta ze śmietaną, czosnkiem i ziołami.
- Mieszanka sałat i ziaren podana z cytrynowym vinegretem.
- Sałatka z kuskusem i cukinią okraszona oliwą i cytryną z nutą chilli i ziołami.
Talerzyki:
- Tatar z sezonowanej w naszej spiżarni wołowiny, z dodatkiem piklowanej cebulki, majonezu anchois, musztardy francuskiej i ziół, podany na grzance słodowej.
- Smażona babka ziemniaczana na lubczykowej fasoli, przykryta piklowanymi buraczkami musztardą francuską oraz olejem szczypiorkowym.
- Nakładany hermelín podany z salsą jabłkowo-ogórkową i chrupiącym chilli.
- Terrina z gęsich żołądków w towarzystwie marmolady z kiszonej kapusty, piklowanej brukwi z kruszonką grzybową i gorczycą.
- Pasta z białej fasoli z kiszoną dynią, ogórkiem, oliwą szczypiorkową i ziołami
- Sery od lokalnych dostawców
- Mięsa wędzone na miejscu metodą BBQ wraz z sosami
- Pieczywo i precle z piekarni Stu Mostów.
Na słodko:
- Cynamonki Stu Mostów
- Tarta słodowa z ganache z palonej białej czekolady i owocami sezonowymi.
- Tarta czekoladowa ze słonym karmelem, malinami i orzechami.
Nie tylko jedzeniem żyje człowiek, stąd podczas nocy sylwestrowej oferujemy Państwu wybrane, wyjątkowe piwa Stu Mostów, bez limitu.
Piwny open bar:
- WRCLW Pils
- WRCLW Pszeniczny
- BSM Pale Ale
- BSM American IPA
- BSM Strawberry Berliner Weisse
Oczywiście nie zabraknie również kieliszka wina musującego o północy.
Dodatkowo na miejscu zakupić będzie można nasze rzemieślnicze WRCLW Gin i WRCLW
Okowitę razem z napojem w wyjątkowej cenie 239 zł.
Rezerwacje: [email protected]
Data:
niedziela, 31.12.2023, 18:00
Wykonawca / Organizator:
Pub Browar Stu Mostów
Lokalizacja:
Browar Stu Mostów
ul. Jana Długosza 2
51-162 Wrocław
Bilety:
Cena od / os. - 390 PLN