Walentynki w samym sercu Wrocławia z wyjątkową kolacją „SMAKI ZAKOCHANYCH”
Zbliża się luty – miesiąc zakochanych !!! W tym roku walentynki w Restauracji Patio we Wrocławiu świętować będziemy aż 10 dni – od 9 do 18 lutego! Czekać będziemy na Państwa ze specjalnie przygotowanym na tę okazję walentynkowym menu pt. „SMAKI ZAKOCHANYCH”, w którym główną rolę zagrają zmysłowe afrodyzjaki. Zaproś bliską osobę na romantyczną kolację do Restauracji Patio i cieszcie się wyjątkowymi chwilami tylko dla Was dwojga!
Tegoroczna kolacja walentynkowa pt. „SMAKI ZAKOCHANYCH” to wyjątkowe, 4-daniowe menu, które wyostrzy zmysły i wprawi Państwa w wyśmienity nastrój! Tajemnicą naszych dań są starannie
dobrane składniki, zwane afrodyzjakami, które gwarantują niezapomnienie wrażenia – zarówno kulinarne jak i estetyczne. A wśród nich m. in. krewetki, które od wieków dzięki swej delikatności uznawane są na rozkosz dla podniebienia, egzotyczne nuty marynowanego imbiru i mleczka kokosowego, kropla Prosecco i jeden z najsłynniejszych afrodyzjaków – aksamitna czekolada!!!
Szef Kuchni, Wiktor Moczek, przygotował dla Państwa dwa rodzaje menu (w tym jedno wegetariańskie). Dla osób cierpiących na celiakię menu walentynkowe dostępne będzie również w wersji bez glutenu.
MENU I
Kir – najsłynniejszy francuski aperitif na bazie białego wina musującego i Crème de cassis
Comberki z królika / foie gras / pomidorki cherry / granat / galaretka z czarnego bzu i prosecco / musztardowiec
Krewetki Black Tiger / marynowany imbir / chilli / szalotka / trawa cytrynowa / liście limonki / mleczko kokosowe
Indyk sous-vide marynowany w pomarańczach / polenta z suszonymi pomidorami i szałwią / puree z batatów i marchwi / emulsja malinowa / puder z czarnych oliwek / kiełki groszku
Fondant czekoladowy / karmelizowany ananas / sorbet z czerwonej poprzeczki / płatki róż
MENU II (wege)
Kir – najsłynniejszy francuski aperitif na bazie białego wina musującego i Crème de cassis
Carpaccio z cukinii i buraka Chioggia / cykoria / kozi ser / orzeszki pini / oliwa rzepakowa / krem balsamiczny
Ravioli z ricottą i szpinakiem / sos z pieczonej papryki i bakłażanów / kiełki groszku / płatki drożdżowe
Wędzone tofu / polenta z suszonymi pomidorami i szałwią / puree z batatów i marchwi / emulsja malinowa / puder z czarnych oliwek / kiełki groszku
Fondant czekoladowy / karmelizowany ananas / sorbet z czerwonej poprzeczki / płatki róż
Zapraszamy serdecznie wszystkich zakochanych… i nie tylko!
Kontakt i rezerwacje: tel. 71 37 50 417, restauracja@hotelpatio.pl
Data:
9 lutego 2018 - 18 lutego 2018
Godzina 18:00
Bilety:
Cena - 125 PLN