Wrocławski Targpiast to prawdziwa kopalnia jakościowych, świeżych, lokalnych oraz trudno dostępnych produktów spożywczych z całego świata – największy rynek rolno-spożywczy w tej części Polski. To tu zakupy robią mieszkańcy Wrocławia i okolic, a przede wszystkim zaopatrują się sklepy i restauracje z całego województwa.
Zabierz rodzinę na warsztaty kulinarne.
Warsztaty poprowadzą entuzjaści kulinariów związani na co dzień z Targpiastem i Wrocławiem. Są przeznaczone dla małych i dużych, a przyświeca im jeden cel – promować dobre jedzenie i dobrą kuchnię.
Warsztat kiszonkowy poprowadzi siejąca ferment fanka kiszenia najróżniejszych (często zaskakujących) produktów Izabela Rasala (Bazarek u Niny). Na warsztatach nauczy kiszenia warzyw i owoców tradycyjną metodą, czyli tak jak kisiły nasze babcie, która pozwoli na długie przechowywanie pełnowartościowych produktów.
Warsztat kuchni wegetariańskiej poprowadzi miłośniczka kuchni roślinnej oraz gotowania z dziećmi i dla dzieci – Milena Dudzińska (Sztuka Gotowania). Pokaże jak gotować wegetariańsko pysznie i sezonowo oraz jak się przy tym świetnie bawić.
Warsztat grillowy poprowadzi szef kuchni Restauracji Excellent w hotelu Orient Palace Michał Bekisz. To entuzjasta kulinarnych eksperymentów, szukający nowych dróg. Dzięki warsztatom z nim zabłyśniecie na rodzinnym grillu przygotowując schab z warzywami lub camembert w cieście filo.
Warsztat połączony z degustacją kombuchy poprowadzi właściciel regionalnej marki Cudo Kombucha Tea Tomek Krzeczkowski. Kombucha to naturalny, zdrowy, bezalkoholowy napój z fermentowanej herbaty – podczas warsztatu dowiemy się jak przygotować go samemu.
Wszystkie warsztaty startują o godzinie 14.00, uczestnictwo w nich jest bezpłatne. Na warsztaty niezbędne jest zgłoszenie mailowe pod adresem [email protected]. Liczba miejsc jest ograniczona, o udziale decyduje kolejność zgłoszeń.
Data:
sobota, 08.06.2019, 14:00
Wykonawca / Organizator:
Targpiast
Lokalizacja:
Targpiast
ul. Obornicka 235 - 237
51-114 Wrocław
Bilety:
Wstęp bezpłatny - 0 PLN