opis wydarzeń 2023
Jedno jest pewne: Wrocław jeszcze nie widział takiego eventu!
Mnóstwo różnorodnych stref festiwalowych pełnych atrakcji:
- Będzie ponad 60 wystawców z food truckami Możemy się założyć, że jest wśród nich Twoja ulubiona szamka!
- Scena główna zapłonie – potwierdzone koncerty -> zagrają dla Was DonGuralesko, Bitwa Freestylowa feat. Filipek, Jamal, Gutek, Czesław Mozil! A to nie wszystko! Stay tuned!
- Nocne kino plenerowe dla dorosłych i poranne dla dzieci
- Survival Race Kids, Gry plenerowe, kids zone i masa innych atrakcji dla dzieci!
- Potężne bary dla miłośników mocnych trunków!
- Turbo strefa Pasibusa i szansa wygrania niesamowitych nagród
- Konkursy, challenge, gry i zabawy – każdy znajdzie coś dla siebie!
- Specjalne strefy partnerów
- Pokazy magii i pokazy artystyczne
- Alejka rękodzieła
- Strefy motoryzacyjne
- Strefa One More Game z planszówkami!
I wiele więcej
Mapa edycji
Harmonogram wydarzeń 2023:
30.06.2023
- godz. 17:00 – Oficjalne rozpoczęcie Festiwalu
- godz. 17:30 – Panel Dyskusyjny
- godz. 18:00 – DJ Set
- godz. 20:00 – Donguralsko
- godz. 21:15 – Pasiteria – Finał
- godz. 21:30 – Bitwa o Wrocław – Freestyle Battle
- godz. 23:30 – Kino Nocne – Starsza Pani Musi Zniknąć
01.07.2023
- godz. 10:00 – Start
- godz. 10:00 – 14:00 – Survival Race Kids
- godz. 10:30 – Kino Familijne – Minionki Rozrabiają
- godz. 12:30 – DJ SET
- godz. 15:30 – Fainał konkursu Best Food Truck
- godz. 16:00 – Magik Resorek – Magic Show
- godz. 17:00 – Czarek Czaruje – Magic Show
- godz. 18:00 – Danger – Magic Show
- godz. 19:30 – Gutek
- godz. 21:15 – Pasiteria – Finał
- godz. 21:30 – Jamal
- godz. 22:30 – DJ Set
- godz. 23:30 – Kino Nocne – Forrest Gump
02.07.2023
- godz. 10:00 – Start
- godz. 10:00 – 14:00 – Survival Race Kids
- godz. 10:30 – Kino Familijne – Shrek
- godz. 12:00 – DJ Set
- godz. 14:00 – Dziki Bill – Konkurs jedzenia ostrych papryczek – Amatorzy
- godz. 15:00 – Dziki Bill – Konkurs jedzenia ostrych papryczek – PRO
- godz. 15:30 – Kranolód – Blind Testy – Amatorzy
- godz. 16:30 – Kranolód – Blind Testy – PRO
- godz. 17:00 – Czesław Mozil
- godz. 18:30 – The Harpagans
- godz. 19:30 – Marek Niedzielski
- godz. 21:15 – Pasiteria – Finał
- godz. 21:30 – DJ Set
Karmić będą:
- PASIBUS – inicjator wydarzenie będzie Was karmić z 3 foodtrucków z regularną ofertą oraz jednym dodatkowym z burgerami specjalnymi! Więcej dowiecie się na -> https://festiwalpasibrzucha.pl/aktualnosci/strefa-pasibusa-2023
- 4HOPS Food Truck- Mieszanina Kultury i Chamstwa w FOOD TRUCK’u
- AKSAMEET- autorskie dania Szefa Kuchni Daniela Pardo oraz Sous Chefa Ericka Zetiny. Obaj kucharze pochodzą z Meksyku. Znajdziecie u nich ciekawe i nieoczywiste połączenia smaków. Restauracja ma już 4 lata i prężnie działa na terenie Dawnej Pralni we Wrocławiu.
- ARIZONA PASTRAMI- Arizona Pastrami to klasyka street foodu, bywalcy największych festiwali. Ich staranne przygotowanie pastrami to peklowany mostek wołowy, następnie marynowany i wędzony oraz gotowany na parze. Koniecznie spróbuj klasycznych oraz autorskich kompozycji – takich jak West Coast z dodatkiem masła orzechowego!
- BAGIETKA PARYSKA – gorące i chrupiące bagietki prosto z Paryża
- Baking Bread food truck- TORTILLA by Baking Bread food truck- starannie dobrane składniki, świeże produkty i autorskie sosy, a to wszystko zawinięte w przypieczony, ciepły placek. Łagodnie czy na ostro?
- Bufet Truck – Zapiekanki- zero kompromisów, tylko najlepsze składniki, domowe sosy i niebanalne kompozycje. Takich zapiekanek nie zjesz nigdzie indziej!
- Candy Bike Wata cukrowa i Popcorn- słodka jak cukier i lepka jak cukier, czyli dobrze Wam znana wata cukrowa oraz chrupiący popcorn który nie da Wam spać po nocach…. jak wejdzie między zęby ;p
- Cactus Mexican Street Food- Dlaczego warto skosztować ich kuchni? Powodów jest kilka. Przede wszystkim tradycyjna receptura przekazywana z pokolenia na pokolenie. Staranny dobór składników oraz ścisła kontrola jakości pozwala im cieszyć się dobrą opinia. Kuchnia Cactusa to świeżość, zdrowie i smak, przygotowane i serwowane z największą pieczołowitością i starannością przez wyspecjalizowaną załogę.Naprawdę dbają by ich klienci byli zawsze zadowoleni i syci.
- CHINGU – Korean street food- Chingu założyli przyjaciele, którzy postanowili przekuć pasję do gotowania i podróży we własną firmę. Ich nazwa nie jest przypadkowa – chingu po koreańsku to właśnie przyjaciel. Podążając za najnowszymi trendami w kuchni koreańskiej skomponowali dania, które serwują w poręcznych kubełkach. Ich potrawy cechuje niebanalne połączenie smaków – ostrego, słodkiego i kwaśnego.
- Churros Amigos- hiszpańskie pączki, w formie długich paluchów, smażone na głębokim oleju, podawane są z cukrem pudrem, cynamonem i gorącą czekoladą
- Corn hub- zjawiskowo pyszne Koreańskie cuda Corn dogiWysokiej jakości soczyste mięso z udek z kurczaka lub cielaka, mieszanka świeżych i soczystych sałat, pomidor, ogórek, cebula, grillowane warzywa, mięta, cytryna, turecki ser gazi a to wszystko podkreślone aromatyczną kompozycją przypraw i serwowane z naszymi wybornymi sosami. Całość ukryta w autorskiej bule lub tortilli bądź podane w boxie lub na talerzu.
Za idealnym wyważeniem smaków stoi Adam Adamczak TOP CHEF Polska Finalista czwartej edycji Top Chef Polska. Jeden z sześciu Polaków obecnych na liście TOP 300 Szefów Kuchni z całego świata. - Dim Sum Factory- Będą robić dla was pierożki Shao Mai, czyli Dim Sumna parze Najlepsze i jedyne takie ! U nas każdy smak jest w innym kolorze
Wiec… Zabierajcie rodzinę, znajomych, chłopaka czy dziewczynę i zajadamy razem! Zjecie je na 5 sposobów: z wieprzowiną i grzybami mun, z kurczakiem teriyaki, z wieprzowiną, chili i sos sriracha, z kimchi i ziemniakiem z mieszanką grzybów mun i shiitake - Elo Mordo- Nowy, słynny street food – EloMordo! – czeka na Was z mega sztosowymi zapieksami i panini.Bez kitu korzystamy tylko z topowych składników: ręcznie robione bułki, prawdziwa mozzarella i nasze własne, obłędne Elo sosy, by stworzyć naprawdę Elo kompozycje
- Etno Cafe- koncept kawowy oparty na rzemieślniczej palarni kawy, największej polskiej sieci kawiarni
- Frytki Świata- różnego rodzaju frytki i przekąski z ziemniaka
- Gofreak- to jedyne takie słodkie i słone gofry pełne świeżych owoców i autorskich kremów. Posmakujcie wakacji z ich gofrem z bitą śmietaną i sezonowymi owocami albo zalejcie się cali wybitnym słonym kajmakiem. Będzie pysznie i najlepiej!
- Gruba Panda- Najlepsze frytki belgijskie i nie tylko! Mistrzowie finger foods!
- Jiaozi- Azjatyckie pierożki robione na parze lepione ręcznie. Nagrodzone podczas poprzedniej edycji Festiwalu Pasibrzucha!
- KRASNOLÓD – U nich nie zjesz lodów truskawkowych gdy nie ma sezonu na truskawki. Dlaczego? Bo korzystają tylko ze świeżych surowców. Wiosną jeżdżą do lasów aby zebrać młode pędy sosen, z których następnie robią syrop służący do kilku smaków lodów. Stosują niespotykane na co dzień w lodziarniach techniki, jak posługiwanie się refraktometrem, który sprawdzając stopień załamania światła podaje procentową zawartość cukru w owocu, dzięki czemu wiemy jak zachować idealną konsystencję i strukturę lodów. Na tegorocznej edycji zapewnią Wam nie tylko chwilę ochłody ale też masę atrakcji i zabawy… warto wypatrywać ich na Festiwalu!
- Król Street Foodu- Pora na coś orientalnego …..Czyli niepowtarzalny Food Truck z kuchnią Tajską.
- Kulkolot Mini Melts- Kosmiczna podróż z Mini Melts. Ten food truck nie bez powodu nosi nazwę KULKOLOT. Posiada potężną moc, ponieważ przechowuje na swoim pokładzie kuleczkowe lody! Produkuje się je z zastosowaniem metody kriogenicznej. Powstają w bardzo niskiej temperaturze – 197 stopni! Nie magazynują wody, nie posiadają pęcherzyków powietrza i skrywają w sobie intensywnie orzeźwiający smak.
- MaBaKi Pizza & Pasta- będzie serwować Wam PIZZĘ prosto z pieca opalanego drewnem. Szukajcie ich Food Trucka MaBaKi Będzie gorąco!
- Mania Smaku- jadaj pizze w Manii i zwariuj razem z Nami
- MEISTERSZTYK- kraftowa eklerownia- produkcja słodkości to ich pasja – stale ulepszają formuły i pracują nad nowymi przepisami, żeby zaskakiwać wszystkich smakoszy. Śmiało eksperymentują z kompozycjami smakowymi, teksturami i konsystencją – dobierają ich parametry tak, żeby serwować eklery jedyne w swoim rodzaju. W procesie produkcji nie idą na skróty. W menu znajdziecie eklerowe kompozycje eksperymentalne, które przygotowują z sezonowych składników.
- monko.COFFEE- wrocławska marka kawy rzemieślniczej zapewni Wam zastrzyk kofeiny podczas 3 dni eventu. Szukajcie naszych mobilnych kawiarni gdzie napędzani kofeiną bariści przygotują dla Was wszelkie kawowe wariacje 🙂
- Nata Cafe- czyli kuchnia portugalska! U nich znajdziecie obłędne Pastel de Nata, portugalskie pierogi, babeczki, smażone rybki i krewetki.
- Ottomańska Pokusa Jedwabny Szlak- Kuchnia Turecka znajdziecie u nich między innymi tureckie słodkości według oryginalnej receptury, wypiekane przez tureckich piekarzy, które smakują jeszcze lepiej niż wyglądają
- Ourhome Poland- Ich logo to pięć kresek symbolizujących pięć zmysłów (słodki, kwaśny, słony, gorzki i pikantny), którymi poznaje się pyszną kuchnię, w połączeniu z koreańską literą „ㅅ” oznaczającą „ręczne wykonanie” oraz chińskim znakiem „人” oznaczającym człowieka. W taki sposób logo oraz nazwa symbolizują szczęśliwy dom pełen pysznych potraw. W ofercie znajdują się zarówno potrawy kuchni polskiej, koreańskiej oraz innych krajów azjatyckich, aczkolwiek na festiwalu zaproponują wszystkim Pasibrzuchom głównie dania kuchni koreańskiej 🙂
- PANINO- Panino Italiano ze Słonecznej Toskanii
- Panzerotto- Jedyny w Polsce food truck z przepysznym, włoskim przysmakiem Panzerotto. Chrupiący , pachnący z różnymi nadzieniami „pieróg” Od ostrego po łagodny, mięsny, wegetariański, Niebo w gębie! Kto próbował ten wie co go czeka… Kto nie? Musi to zrobić aby się przekonać…
- Papi Chulo- Szukacie autentycznej i dobrej jakości kuchni Meksykańskiej? Nie zabraknie jej na Festiwalu! Ambicją Papi Chulo jest stworzenie we Wrocławiu jak najbliższej oryginałowi, meksykańskiej Cantiny, w której doskonałe, oparte o tradycyjne receptury i produkty jedzenie, będzie smakowitym tłem dla spotkań z przyjaciółmi, rodziną, czy romantycznych kolacji w wibrującej smakami i kolorami przestrzeni. Na Festiwalu zaserwują nam:
– Coctel Veracruzano: dorsz marynowany w pomidorowo-pomarańczowym sosie koktajlowym, jalapeño, awokado, kolendra
– Quesabirria: tortilla z queso, cebula, kolendra, birria w stylu Jalisco (wolno gotowane mięso wołowe z suszonym chili i przyprawami), bulion consomme, limonka, Salsa Verde - Parówkożercy- to świeże, pyszne hot-dogi pełne naturalnych składników, które możecie kosztować w wersji mięsnej i wege.
- Pastrami Summer Barbecue- Festiwal Pasibrzucha 2023 będzie wyjątkowy dla ekipy Pastrami Summer ponieważ na tej imprezie żegnają swojego charakterystycznego foodtrucka. Na festiwal przyjadą wraz ze swoim nowym smokerem by pokazać na żywo technikę kulinarna BBQ.. Zaserwują kanapkę dzięki której zdobyli Streetfodowe Mistrzostwa Europy w Monachium.
- RollBoyz- pyszne bagietki i nieziemska pataca.
- SOLLEIM- tworzy koreańsko-polski zespół, team stojący przy ogniu serwuje Wam przepyszne dania prosto z ulic Korei Południowej. Ich menu to KOREAN FRIED CHICKEN czyli kawałki kurczaka bez kości smażone na głębokim oleju, obtoczone wybranym sosem , podawane z azjatyckimi dodatkami.
- Stacja Pawia- miejski, wrocławski chill – serwują typowo street foodowe klasyki, jak fish&chips, frytki w paru odsłonach, czy pełne zdrowia sałatki. Zgarniajcie przyjaciół, bądź rodzinkę z dziećmi i poznajcie wydanie życia na luzie!
- Sushi Naka Naka- silny zespół, który tworzy dla Was sushi na długo pozostające na kubkach smakowych. Dania wychodzące z ich rąk zachwycają!
- Sweet Box- najlepsze gofry we Wrocławiu, sami musicie się przekonać…
- Tentego food&drinks- gofery robią już od dobrych kilku sezonów, jeśli masz ochotę na Tentego to koniecznie tam! Mają klasyczki jak cukier puder, bita śmietana czy nutella, ale przede wszystkim autorskie wariacje jak słony karmel, krem daktylowych czy ricotta borówkowa. Oprócz słodkich goferków, serwują też opcje na słono jak pieczony burak, łosoś wędzony czy hummus. Spróbujcie koniecznie !
- UP IN SMOKE- jest firmą powstałą w 2016 w Poznaniu. Serwują amerykańskie BBQ i ponoć robią to najlepiej! Nie będziemy Wam opowiadać o ich skromnych początkach, ponieważ od razu wystartowali na grubo z jednym z największych food trucków w kraju. Obecnie mają 3 stałe lokalizacje w Poznaniu i okolicach, do tego 3 food trucki i nadal robią to z pasją i wkładają w to całe serducho.
- Veggie- Podczas festiwalu będzie z nami kulinarny duet z Veggie.Ich specjalnością są autorskie dania, inspirowane kuchnią Orientu. Spragnieni smaków i aromatów – przybywajcie!
- Złote Paluchy Churros- pierwsze i jedyne takie churros w Polsce. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku, nietłuste i rozpływające się w ustach. Podawane zawsze z cukrem pudrem, opcjonalnie z cynamonem oraz sosem do wyboru: białą czekoladą, ciemną czekoladą, karmelem lub najchętniej przez Was wybieraną nutellą
- Żeberka!- Wrocławski Food Truck serwujący żeberka! Od kwietnia 2023 znajdziesz ich też stacjonarnie na ulicy Św. Antoniego 23
Data:
piątek, 28.06.2024 - niedziela, 30.06.2024
Godzina 11:00
Wykonawca / Organizator:
Loud Production
Lokalizacja:
Wrocławski Tor Wyścigów Konnych – Partynice
ul. Zwycięska 2
53-033 Wrocław
Bilety:
Wstęp bezpłatny - 0 PLN