Zapraszamy wszystkich entuzjastów sztuki i smaków kulinarnych, a szczególnie uczestników projektu „Historia sztuki w pomidorach”! Upłynęło sporo czasu, ale nareszcie jest -!!!- książka o wystawie Tomka Opani „Zaraza ziemniaczana” oraz o jego projekcie ogrodowym na podwórku przy Galerii Entropia (2021), w którym wzięło udział kilkadziesiąt osób – artystek i artystów oraz krytyczek i krytyków i sztuki. Promocja publikacji będzie połączona z pokazem obszernej dokumentacji foto i wideo oraz z performansem kulinarnym pt. „Smak artysty”. W roli szefa kuchni wystąpi Szymon Lubiński z legendarnej grupy LUXUS, a w roli pomocy kuchennej sam autor, który z plonów kolektywnego ogródka przygotował przetwory. W Entropii zapowiada się wieczór pełen smaków i uczta nie tylko dla podniebienia!
Referencje / archiwum
„Historia sztuki w pomidorach”
projekt grupowy towarzyszący wystawie „Zaraza ziemniaczana”
instalacja ogrodowa na podwórku
Galeria Entropia 30.06 – 15.10.2021
https://entropia.art.pl/view_news.php?id=638&arc=1&year=2021
uczestnicy: Grażyna Albrzykowska-Jaskierska, Bettina Bereś, Michał Bieniek, Jolanta Ciesielska, Agnieszka Chojnacka i Jacek Zachodny, Hubert Czerepok, Karolina Freino, Julita Gielzak, Pablo Ramirez Gonzales, Konrad Góra, Magda Grzybowska i Katarzyna Proniewska-Mazurek, Jarosław Hulbój, Elżbieta Jabłońska, Jacek Jankowski Ponton, Bożena Grzyb-Jarodzka, Paweł Jarodzki, Alicja Jodko i Mariusz Jodko, Małgorzata Kazimierczak, Monika Konieczna, Jerzy Kosałka, Andrzej Kostołowski, Anna Markowska, Barbara Maroń, Anna Mituś, Tomasz Opania, Marek Puchała, Irmina Rusicka, Marek Sienkiewicz, Karolina Szymanowska, Krzysztof Wałaszek, Aleksandra Wałaszek i Sam Stevens, Ewa Zarzycka oraz Artystka/Artysta Anonimowy/a/
opis organizatora
Data:
wtorek, 28.03.2023, 17:00
Wykonawca / Organizator:
Galeria Entropia
Lokalizacja:
Galeria Entropia
ul. Rzeźnicza 4
50-129 Wrocław
Bilety:
Wstęp bezpłatny - 0 PLN