Menu degustacyjne przygotowane przez naszego szefa kuchni- Kacpra Sawonia zachwyci harmonią smaków i wyjątkową oprawą:
Amuse bouche (majonez z homara)
Pairing:
- bezalkoholowy: kieliszek 0% Fizzero Sparkling Wine
- alkoholowy: kieliszek szampana Frerejean Freres Grande Reserve Brut
1
Tatar z wędzonej kaczki (ostryga, kawior Antonius)
Pairing:
- bezalkoholowy: świeżo wyciskany sok z granatu
- alkoholowy: kieliszek wina z winnicy Moderna Pinot Noir
2
Przegrzebki (kompresowany ogórek, galaretka z zielonych warzyw, ikra z pstrąga)
Pairing:
- bezalkoholowy: cold brew z herbaty jaśminowej
- alkoholowy: kieliszek wina Clement Florian Berthier Pouilly Fume
3
Bulion z kuropatwy (krokiet ziemniaczany, kiszona kapusta)
Pairing:
- bezalkoholowy: Clover Club (Jonston Gin 0%to , maliny, sok z cytryny, białko)
- alkoholowy: rabarbarowy sour (nalewka rabarbarowa home-made, sok z cytryny, białko, Bitters)
4
Jesiotr (groszek, trawa cytrynowa, bimi)
Pairing:
- bezalkoholowy: lemoniada z melisy i ogórka
- alkoholowy: kieliszek wina Heiss Weiss, Gruner Veltliner
Intermezzo
- Moscow Mule 0% (piwo imbirowe, limonka)
- Moscow Mule (wódka, piwo imbirowe, limonka)
5
Jeleń (puree z ziemniaka, surówka z kapusty, fermentowany pieprz)
Pairing:
- bezalkoholowy: sok z buraka z cytryną wysycany azotem
- alkoholowy: kieliszek wina Castello d’Albola Chianti Classico, DOCG 2022
Poczęstunek (lody cesarza Wilhelma)
Pairing:
- bezalkoholowy: herbata oolong
- alkoholowy: Irish Coffee (whiskey irlandzka, kawa, śmietanka)
6
Bomba z orzechów laskowych
Pairing:
- bezalkoholowy: sok z marakui z imbirem
- alkoholowy: kieliszek brandy Lepanto 15yo PX
Godziny rezerwacji: 16:00, 18:00, 20:00
Cena degustacji dań: 430 zł
Paring alkoholowy / bezalkoholowy: + 220 zł*
*opcjonalnie
W dniu 31.12.2024 restauracja Gustaw pracuje w godzinach 16:00-22:30.
Liczba miejsc ograniczona – zarezerwuj już dziś!
+48 600 088 496 / [email protected]
Data:
wtorek, 31.12.2024, 16:00
Wykonawca / Organizator:
Restauracja Gustaw
Lokalizacja:
Restauracja Gustaw
ul. Ks. Piotra Skargi
50-082 Wrocław
Bilety:
Cena degustacji dań - 430 PLN
Paring - 220 PLN