14 kwietnia Wege Festiwal po raz drugi zagości we Wrocławiu! Wege Festiwal Wrocław zrzeszy wegańskie i wegetariańskie restauracje z Polski jak i z Wrocławia.
Na imprezie zaprezentują się wystawcy nie tylko z Wrocławia i Dolnegośląska, ale także m.in. z Warszawy, Katowic, Krakowa, Poznania. – Zaserwują najlepsze ze swoich dań, zaprezentują najlepsze produkty. Przekonają odwiedzających, że w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej można się zakochać od pierwszego spróbowania – zachęcają organizatorzy. Przy Wege Festiwal Wrocław odbędzie się również targ kosmetyków naturalnych EkoPiękno. Wege Festiwal Wrocław to targi, na których prezentowane są potrawy niezawierające mięsa, ryb, owoców morza, żelatyny. To okazja, by spróbować takich specjałów, jak: kremowe hummusy, domowe potrawy w wersji wege, aromatyczne falafele, słodkie baklawy, dodające energii zielone koktajle, bezmięsne burgery, wegańskie pierogi, wegetariańskie smaki z różnych kuchni świata oraz wegańskie ciasta, ciasteczka, lody.
Wege Festiwal to :
– najlepsza kuchnia polskich wege restauracji i blogerów, przepyszne falafele, hummusy i wege burgery, wege odsłony domowych dań, zupy, kuchnie świata, desery, ciasta, ciasteczka
– produkty nie dostępne w sklepach – wyjątkowe przyprawy, przetwory i słodycze
– wyjątkowa moda bez dodatków skóry i futra od młodych projektantów
– książki, kosmetyki cruelty free, produkty dla dzieci
„Celem Wege Festiwalu jest uświadamianie nie tylko o kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, ale również o stylu życia. Wege to nie tylko jedzenie, ale również stan świadomości” – piszą organizatorzy.
Wystawcy:
Kuro Neko Brownie – ciasta
Od chłopaków – bar
Bezmięsny Mięsny
Pierogi Gosi
Delicatessen Chodzów
EkoPestka – octy i oleje
Mleczni Bracia
Vanessa z Pittaya
Kuferek Smaku
Manufaktura Kombuchy
Kupiec – miody i produkty z wosku pszczelego
Karma Guru Indian Food
Aę – kuchnia polska na weganie
Pozytywnie zakiszeni
Browar Koreb
Ottomańska Pokusa – słodycze
Veggie – kuchnia indyjska
Alternatywy 4 – ciasta
Eko-Ar przetwory z Aronii
Vegeneration – 100% wegańskie Burgery
Wściekłe Cistka
Soupculture – zupu
Daktylowe
Ekspresso
Piekarnia Vitafit
Winnica Mnich
Falafel Bejrut
Tłocznia Chocznia – soki
Pan.puh – zupy z azji
Smak Obfitości
Gruzińskilavash
Cake Today
Natura – masła orzechowe
Zielony Talerz
Browar Hajer
Dziki Bill
bio-herbaty
Muke
Sorrir Wrocław – ciasta
Lody Tradycyjne od Węgrzyna
Momo-Smak Kuchnia Azjatycka
Data:
14 kwietnia 2018 - 15 kwietnia 2018
Godzina 12:00
Lokalizacja:
Czasoprzetrzeń - Zajezdnia Tramwajowa Dąbie
ul. Tramwajowa 1-3
51-621 Wrocław