Pora pożegnać już zimowe menu. Korzenne aromaty i rozgrzewające potrawy, choć pyszne powoli zaczynają nam się nudzić. Dlatego rozpoczyna się cykl zajęć, w których pierwsze skrzypce będą grały wiosenne warzywa i owoce. Młodzi kucharze przygotują z nami kolorowe, aromatyczne, przepyszne i zdrowe potrawy, które zachwycą niejednego niejadka. Jak zwykle dania będą miały niebanalny wymiar, tak aby stymulowały wyobraźnię dzieci. Porządna dawka zdrowej energii przyda się adeptom sztuki gotowania, gdyż później planujemy odbyć z nimi kulinarną podróż po odległych zakątkach całego świata.
Wiosenne zajęcia w różnych grupach wiekowych:
- w poniedziałki, w godz. 17:30-18:30 dla dzieci w wieku 3-6 lat
- we wtorki, w godz. 17:30-18:30 dla dzieci w wieku 3-6 lat
Informacje organizacyjne:
Dzieci biorą udział w zajęciach bez udziału rodziców i są pod opieką dwóch osób. Wszystkie składniki, fartuszki i akcesoria kulinarne potrzebne do przeprowadzenia zajęć zapewnia Akademia Młodego Kucharza , dlatego uczestnik nie musi ze sobą nic przynosić. Pod koniec zajęć dzieci zasiadają wspólnie do stołu, aby skosztować przygotowaną samodzielnie przez siebie potrawę, a po zajęciach zabierają recepturę przyrządzonego przepisu do domu.
W zajęciach może uczestniczyć tylko 12 dzieci, dlatego prosimy o wcześniejszą rezerwację. Decyduje kolejność zgłoszeń:
[contact-form-7 id=”30824″ title=”Akademia mlodego kucharza”]
Data:
poniedziałek, 25.03.2019 - wtorek, 30.04.2019
Godzina 17:30
Wykonawca / Organizator:
Akademia Młodego Kucharza
Lokalizacja:
Akademia Młodego Kucharza Wrocław
ul. Inżynierska 49/U28 (wejście od Al. Pracy)
53-228 Wrocław
Bilety:
Cena od - 50 PLN