Nie zabraknie miejsc do siedzenia i towarzystwa do pogadania przy smacznych napojach.
Oprócz stoisk z cydrami i miodami pitnymi, które będzie można zakupić zarówno na wynos, jak i spożyć na miejscu, w strefie smakosza zaopatrzymy się także w przekąski – sery, oliwki, a także znajdzie się także coś na ciepło, oraz na słodko. Nie zabraknie napojów
bezalkoholowych. Na scenie rozmawiać z cydrownikami i miodosytnikami i manerwować między pokazami kulinarnymi będzie Mikołaj Fajfer a w osobnych salach odbędą się: spotkanie domowych producentów tych trunków oraz biletowane degustacje komentowane.
A jakie cydry i miody pitne zapowiedziały się na stoiskach?
- Cydr Radosny
- Cydr Chyliczki
- Cydr Smykan
- Cydr Zywer
- Cydr Ignaców
- Tradycyjny Cydr Trzebnicki
- Miodosytnia Vilkus
- Miodosytnia The Big Fellow
- Miodosytnia Dziki Miód
- Miodosytnia Quantum Satis
- ZULI Warmińska Miodosytnia
- graffy z Browaru Starkraft
Płatne degustacje
godz. 14:30 / godz. 17:00 Cydr i miód nad Odrą. Rzemieślnicze cydry i miody pitne degustacja komentowana
ABC polskich cydrów i miodów rzemieślniczych. Komentowana degustacja trunków od najlepszych polskich producentów. Na najbardziej reprezentatywnych przykładach zaprezentujemy, o co tak naprawdę chodzi w tych arcyciekawych alkoholach. Będziemy nie tylko degustować, ale i opowiadać ciekawe historie. Po wyjściu z degustacji będziesz mógł swobodnie pogłębiać tajniki sensoryki, a także produkcji zarówno przez rozmowy z producentami podczas Cydr i miód nad Odrą, jak i samodzielnie, w zaciszu domowym. Spotkanie poprowadzi Anna Dławichowska, znawczyni cydrów i sędzia miodosytnicza.
Sobota, 1 kwietnia od 12:00 do 24:00
Niedziela, 2 kwietnia od 12:00 do 19:00
Data:
sobota, 01.04.2023, 12:00
Wykonawca / Organizator:
Cydr i miód
Lokalizacja:
Concordia Design / Concordia Taste / Wdech/Wydech
Wyspa Słodowa 7
50-266 Wrocław
Bilety:
Wstęp darmowy - 0 PLN
Degustacje - 60 PLN
