W przestrzeni kulinarnej Między Stołami w Alei Bielany wspólnie z Dominikiem odkryjemy smaki świata, samodzielnie przygotowując dania i ich składniki. W styczniu będzie to fantastyczna kuchnia włoska i francuska, która wcale nie jest tak oczywista i prosta, jak się wszystkim wydaje.
Tagliatelle al ragù bolognese czyli bolońskie specjały.
Oryginalne ragù to długo duszony mięsny sos z dodatkiem podsmażonych warzyw, passaty pomidorowej, wina i mleka. Czy przepis Dominika mocno odbiega od klasycznej wersji?
Przekonamy się na warsztatach.
Samodzielnie przygotujemy makaron oraz mięsny sos, a na deser zaserwujemy cantuccini – kruche migdałowe ciasteczka, pochodzące z miasteczka Prato położonego niedaleko Florencji.
Czas trwania warsztatów: 100-120 minut.
Zobacz też:
Data:
sobota, 28.01.2023, 17:00
Wykonawca / Organizator:
Między Stołami
Lokalizacja:
Między Stołami
ul. Czekoladowa 7-9 Kobierzyce
50-040 Bielany Wrocławskie
Bilety:
Bilety od - 199 PLN